woensdag 7 augustus 2013

Dag 2: zomerse omstandigheden

Zo, de rotzooi van de storm afgelopen nacht is opgeruimd, alles droog, en door het zonnetje dat 's morgens al uitbundig schijnt zit de stemming er goed in. Nadat het ontbijt met verse broodjes achter de rug is en iedereen zich heeft opgedoft maken we het plan voor de dag. De dames hebben door de storm een onrustige nacht gehad, lees nauwelijks geslapen dus het wordt vandaag zonnen en chillen. Er moeten ook wat boodschappen worden gedaan dus Annemarie en ik even naar Hellevoetsluis. Da's een kilometer of 8 verderop. Als we terugkomen blijkt dat ik de inloopkast ook mag gebruiken. Dankbaar zet ik mijn spullen in de kast.
Het moet wel op de grond staan maar er is een begin. Gelukkig krijg ik ook een stukje koelkast.

Beide jonge dames doen inmiddels wat ze zich voorgenomen hebben. Chillen. En kamperen is tegenwoordig een hightech aangelegenheid want het gebrek aan wi-fi is groter dan het gebrek aan bv een zwembad op de camping. Zelfs de lantaarntjes bij de vouwwagen gaan op zonne-energie.
Als de dames dan toch lekker chillen en de temperatuur echt aangenaam is besluiten Annemarie en ik eens even op de fiets te stappen om de omgeving te ontdekken. Het is heerlijk fietsen en als we een terrasje tegenkomen dan kunnen we de verleiding niet weerstaan om even een lekkere kop koffie met een riant stuk taart te nemen. Op veel plaatsen mooie gelegenheid om het prachtige strand te bezoeken. Volop parkeergelegenheid. Omdat er werd gezegd dat het vandaag geen stranddag was is het wel rustig op het strand. Via enkele prachtige fietspaden door een heel mooi landschap komen we weer op de camping en gaan wij ook chillen onder het genot van een lekker glaasje wijn.

Als we voldoende tot rust zijn gekomen en de dames beginnen te knorren dat ze honger hebben steken we de barbeque aan en laten ons langzaam de avond in zakken. Op het veldje voor ons wordt een badminton wedstrijd gehouden maar die gaat lekker aan ons voorbij. Het was een topdagje hier aan de kust...... Tot morgen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten