zondag 11 augustus 2013

weekend!!!!

Eindelijk weekeinde! We hebben het plan om vandaag bij geschikt weer naar het Quackjesstrand te gaan zodat ik gewapend met fototoestel en telelens eens bij het Quackjeswater wat bijzondere vogeltjes kan fotograferen. Er schijn een lepelaarkolonie te liggen en er zijn zelfs zeearends gesignaleerd. Leuk om het onderdeel natuurfotografie eens op te poetsen en de dames kunnen lekker chillen op het strand.
Maar............ eerst boodschappen doen want er moet vanavond ook nog gegeten worden en onze gast wil toch wel heel graag scampi's of iets dergelijks. Nou ja wie ben ik om daar tegen te zijn. Dus op naar het dorp om de noodzakelijke inkomen te doen.
De beide jonge dames zijn nog in diepe rust want zo rond 02.30 uur vannacht is hen nog verzocht iets rustig aan te doen.Daar hebben we voorlopig nog geen rekening mee te houden.
Als we de boodschappen binnen hebben en het weer nog niet echt strandweer is besluiten we eerst even een stukje te fietsen. De Haringvlietdam is het doel echter gaande weg neemt de wind toe en op die dam is geen enkele vorm van beschutting. We fietsen tot de eerste schuif en waaien bijna van de dam af. Dus terug want gelukkig is aan beide zijden van de dam een gelegenheid om bij te komen. Als we zitten en een lekker bakje koffie met appeltaart hebben besteld gaat de telefoon. Penny....... of we snel naar de camping willen komen want "er staat een man die zijn caravan naast ons wil zetten en de auto staat in de weg" Grrrrrr veel te snel moet de koffie op en het appelgebak krijgt niet de aandacht die het verdiend. In te hoog tempo fietsen we de laatste kilometers naar de camping want je wil toch niet dat iemands vakantie vertraging oploopt omdat een buurman zijn auto zo nodig op de lege plek naast zijn tent wil parkeren. Bij de plaats gekomen zitten de meisjes lekker te ontbijten. Alles wat ik zie is geen nieuwe buurman die zijn caravan op de plaats wil zetten. Vraag (......) Antwoord: "ja hij is zijn caravan ophalen.........." Opmerking (................) Ongeveer een uurtje later komen de nieuwe buren er aan met hun caravan. Het eerste wat de buurman zegt "Sorry dat ik liet bellen........" Ja beste man, als je daar zo'n moeite mee hebt doe het dan niet, fijne vakantie nog.
Als het weer zich dan toch in de richting van strandweer ontwikkeld pakken Annemarie en ik de handdoeken en ik pak mijn fototoestel voor het Quackjeswater. Beetje uit de wind is het heerlijk toeven op het strand, totdat telefoon, Penny............. "Hoi pap, hoe komen we bij het strand, we fietsen al heel lang en zien nog geen strand....." "Oke meisje, na de slagboom rechtsaf....." "OOOOoOOOOOoooooOOO wij zijn linksaf gegaan.........." "Nou ja, kan gebeuren, tot zo" Het duurt gelukkig niet lang en daar komen de mädels aan!
Tour de frats
Al snel installeren ze zich naast Annemarie en wordt er gevoetbald op het strand. Dat kan makkelijk want echt druk is het niet. Deze streek van het land moet maandag grotendeels weer aan het werk en naar school dus dan heb je vaak wel wat anders te doen.
Ik probeer Quackjeswater te bereiken en als snel blijkt dat ik het verkeerde schoeisel aan heb (sandalen, zonder sokken) en dat een riant aantal "verboden toegang-bordjes" een fotosessie in de natuur vandaag onmogelijk maken. Quackjeswater is een kwetsbaar natuurgebied zo blijkt uit de borden en de toegang is voorbehouden.
Sneakpreview Quackjeswater ..
Om een indruk te geven toch een fotootjes gemaakt op afstand waarop het water en de grote verscheidenheid aan begroeiing is te zien. Jammer maar het is niet anders.





Op het strand vermaken de meiden zich redelijk met allerlei ongein. Ze gaan ook nog even kijken bij een speeltuin in het water maar de watertemperatuur is volgens beide dames zo laag dat zwemmen er vandaag niet in zit. Een paar meeuwen komt nog wel nieuwsgierig dichterbij en als de eerste stukjes koekjes door de luchtvliegen om de dieren te lokken speelt zich een vermakelijk schouwspel voor onze ogen af. Wie is het eerste bij een stukje koek en een capriolen dat ze daarvoor uithalen. Het lijkt wel of ze een airshow opvoeren.
Rockanje airshow 2013
Zoals aan de laatste foto te zien is trekt de lucht snel dicht. Niet dat het zal gaan regenen maar het gebrek aan zon en het overschot aan wind zetten een dikke streep door het strandweer. We gaan terug naar de tent en een hapje doen. De meiden kijken een film op de laptop en onder het genot van een drankje bereid ik het eten voor. Deze dag krijgen we ook wel weer om. Komt helemaal goed. Fijn weekeinde, tot morgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten