zaterdag 10 augustus 2013

Dag 5: de laatste werkdag in Rockanje.........

Tja, het dagje begint weer prima echter na het ontbijt trekken toch wel wat wolken over. We laten het er niet bij zitten en besluiten een dagje Scheveningen te doen. Waarom Scheveningen, gewoon, omdat het kan. Dus ergens rond de middag in het waggie naar Scheveningen en dat is vanuit Rockanje een fluitje van een cent. Op de boulevard duiken we direct de loungebanken in van club Zeezicht. Met een heerlijke cappucino en de dames een drankje en allemaal een riant stuk appelgebak laten we het zonnetje dat daar wel schijnt zijn werk doen. We worden allemaal zo sloom als ik weet niet wat en een tweede rondje moet ons van uitdrogen redden. Het is heerlijk mensen kijken en gewoon slap ouwehoeren in de banken. Om niet helemaal vast te roesten trekken we over de boulevard, bijna aan het einde bij de haven nemen we de gok om terug te gaan naar Rockanje want "daar zal de zon toch ook wel schijnen?" Niet dus, prima weer maar geen weer om naar het strand te gaan. Voor het eten laten de meiden hun voetbal skills nog even op het veldje zien en een knaapje dat daarvoor heel erg zijn best deed met de bal hoog houden druipt af onder het luifel bij zijn ouders. De uitbundigheid bij de meiden neemt toe en regelmatig moeten we even wat techniek aanwijzingen geven om de nog op het veld aanwezige kampeerders enigszins veilig te laten eten.
Wij vertrekken dan naar het restaurant op de camping om nog één keer te genieten van de spraakzame ober. Het zit de knaap niet mee. Hij stoot een glas wijn van Annemarie omver en mompelt iets van "sorry" en "je krijgt wel een nieuwe" de tafel wordt droog gemaakt en wat geruststellende opmerkingen aan zijn adres lijken niet hun doel te bereiken. Op zich wel vermakelijk en fijn dat hij niet over het eten gaat, want dat was weer helemaal prima.
Wil ik als laatste nog even terugkomen op de visboer die een objectief echter helaas niet zo gunstige feedback via mijn facebook account heeft gekregen. Hij zit er niet mee want met enige frequentie zie je hem uitbundig feesten in het café op de camping. Tja, dat kan als de vis duur betaald wordt.............
Morgen gelukkig weekeinde, uitslapen....., ontbijtje, boodschapjes doen enne jammer, zondag al weer een beetje inpakken, maandag zit het er op, het kamperen. Tot morgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten